Закон «Про оборонні закупівлі» потребує змін – Мінстратегпром

У 2021 році склалась складана ситуація із виконанням державного оборонного замовлення (ДОЗ) через набуття чинності Закону «Про оборонні закупівлі», який потребує додаткового доопрацювання.

Як передає Укрінформ, про це за підсумками наради щодо виконання ДОЗ у Фейсбук повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

«Уже в перші місяці дії Закону України «Про оборонні закупівлі» виявили необхідність внесення до нього змін, про що під час наради наголошували майже всі державні замовники», - написав урядовець.

За його словами, складнощів з реалізацією державного оборонного замовлення додає той факт, що 2021 рік є перехідним, і вже у 2022 році ситуація повинна врегулюватись.

Уруський нагадав, що здійснення закупівель товарів і послуг оборонного призначення, які були розпочаті до набуття чинності нового закону, до кінця 2021 року відбуватиметься згідно з положеннями попереднього закону – «Про державне оборонне замовлення».

«Переконаний, що найближчим часом ситуація зміниться і всі замовники вже у 2022 році здійснюватимуть закупівлі за новим законодавством у плановому режимі», - підсумував віцепрем’єр-міністр.

Читайте також: Передові оборонні технології України та перспективні шляхи їх розвитку

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого 2021 року Кабінет Міністрів прийняв шість із десяти постанов уряду щодо імплементації Закону України "Про оборонні закупівлі", розроблених Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України.

Верховна Рада ухвалила Закон "Про оборонні закупівлі" 17 липня 2020 року.

Кабінет Міністрів 2 квітня схвалив показники державного оборонного замовлення на 2021-2023 роки.