Уряд затвердив порядок використання бюджетних коштів на відновлення євроколії

Кабінет Міністрів затвердив порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для проєктування та виконання робіт з відновлення залізничної колії європейського зразка від станції Чоп до станції Ужгород.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 14 квітня.

Згідно з текстом пояснювальної записки до постанови, порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за програмою «Проєктування та виконання робіт з відновлення залізничною колії європейського зразка шириною 1435 мм від станції Чоп до станції Ужгород з доведенням до перону залізничного вокзалу Ужгород».

Кошти будуть використані на будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт об’єктів залізничної інфраструктури, проєктування та здійснення авторського і технічного нагляду, придбання матеріалів та устаткування, на утримання служб замовника, інженерно-консультаційні послуги та інші витрати. Розпорядником коштів визначено Міністерство інфраструктури України, а одержувачем – АТ «Укрзалізниця».

Зазначається, що у державному бюджеті на 2021 рік на відновлення євроколії від станції Чоп до станції Ужгород передбачено 5 млн грн. За словами Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, реконструкція евроколії дозволить створити в Ужгороді вузол пересадки з українських колій на європейські.

"Така колія була демонтована у 1991 році, тому дуже символічно, що на 30 рік незалежності ми починаємо її відновлення, і Україна стане ближчою до Європи в прямому сенсі цього слова", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Євроколію від Ужгорода до кордону почнуть відновлювати у 2021 році

Як повідомлялося, у державному бюджеті на 2021 рік також передбачено 4,5 млрд грн на закупівлю 100 нових пасажирських вагонів АТ "Укрзалізниця" та розвиток залізничної інфраструктури для покращення пасажирського сполучення.