Мокан розповів, коли почнуть приймати заявки на «карантинні» вісім тисяч

Старт подачі заявок на отримання державної допомоги для ФОПів та найманих працівників у розмірі вісім тисяч гривень планується цього тижня.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це народний депутат партії "Слуга народу", представник уряду у Верховній Раді Василь Мокан повідомив під час засідання Погоджувальної ради в понеділок.

"Цього тижня планується старт подачі заявок від ФОПів і найманих працівників для отримання державної допомоги у розмірі 8 тисяч гривень. Це стосується тих регіонів, де були введені карантинні обмеження "червоного" рівня", – сказав Мокан.

Читайте також: Які ФОПи мають право на «карантинні» 8 тисяч – уряд оприлюднив перелік

Він також зауважив, що Кабінет Міністрів України схвалив необхідні механізми виплати, відповідно до ухваленого закону.

"Думаю, що в другій половині цього тижня заявки можна буде подавати у застосунку "Дія", – додав Мокан.

Читайте також: Шмигаль нагадав про початок реєстрації на отримання «карантинних» 8 тисяч для ФОПів

Як повідомляв Укрінформ, 9 квітня в Україні набув чинності закон про надання з державного бюджету фінансової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень підприємцям та найманим працівникам, які зупинили свою діяльність через карантинні обмеження в червоних зонах.

Окрім гарантованої державою допомоги, ФОПи та наймані працівники зможуть додатково отримати виплати з місцевих бюджетів, якщо орган місцевого самоврядування ухвалить відповідне рішення.

Фото: tyzhden.ua