Податкова перевиконала план надходжень у І кварталі на 7,6 мільярда

Графік

Державна податкова служба у січні-березні 2021 року забезпечила надходжень до бюджету у розмірі 121,1 млрд грн, що на 7,6 млрд грн більше запланованого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба ДПС.

"Податкова служба продовжує боротьбу з тіньовою економікою та розбудову сучасної моделі взаємодії з платниками податків за принципами справедливості, рівності, прозорості та зручності процесів у сфері оподаткування. Надходження до бюджету перевищують визначені індикативи та зберігають позитивну тенденцію росту порівняно з відповідним періодом минулого року", - йдеться у повідомленні.

У ДПС зазначають, що по березню 2021 року індикатив стояв у 54,7 млрд грн, а фактично надходження склали 57,7 млрд грн, тобто перевиконання становили 3 млрд грн.

На січень-березень 2021 року індикатив стояв у 121,1 млрд грн, фактично надходження склали 128,7 млрд грн, а перевиконання склало 7,6 млрд грн, до минулого року плюс 17,9 млрд грн, або 16,1 відс.

Читайте також: Законопроєкти про податкову амністію пройшли перше читання в Раді

Відшкодування ПДВ у січні-березні становить 37,5 млрд грн.

Як повідомляв Укрінфом, за підсумками 2020 року вдалося досягти перевиконання дохідної частини бюджету на 54 млрд гривень.