Міненерго планує за рік ліквідувати шахту «Надія» на Львівщині

ПрАТ «Шахта «Надія», яка входить до Червоноградського вугільного басейну на Львівщині, буде ліквідована 1 березня 2022 року.

Відповідний наказ підготували та оприлюднили на сайті Міністерства енергетики, передає Укрінформ.

«Діяльність приватного акціонерного товариства «Шахта «Надія» припиняється з 30 червня 2022 року. Згідно з наказом, зупинка доопрацювання підготовлених запасів вугілля повинна бути виконана до 28 лютого 2022 року», — йдеться у повідомленні.

Наказ передбачає погашення поточної заборгованості із зарплати, а також скорочення працівників, не залучених у підготовці шахти до ліквідації.

Читайте також: У ДТЕК пояснили плани щодо закриття шахт

Як повідомляв Укрінформ, шахту "Надія" планують перетворити на перший в Україні музей промисловості. Мінрегіон планує провести техніко-економічне обґрунтування трансформації шахти. Отримані висновки покажуть, як краще використати цю інфраструктуру, щоб у 2022 році потенційно залучити як приватне, так і державне фінансування для відновлення цієї території.

Наприкінці серпня минулого року під землею в шахті страйкували гірники, які вимагали погасити борги по заробітній платі, які складали понад 51 млн гривень.