Нове керівництво Центренерго ставить під сумнів звітність компанії за четвертий квартал 2020 року

Новим керівництвом ПАТ "Центренерго" під час внутрішньої перевірки підприємства був виявлений сумнівний контракт, дохід від якого включений у фінансову звітність за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті "Центренерго".

"Встановлено, що ТОВ "Юнайтед Енерджі" наприкінці жовтня 2020 року уклало договір з ПАТ "Центренерго" на купівлю золошлаку на суму 840 мільйонів гривень, але заплатило не більше 3% від суми контракту, товар не забирало. Виявлене недоотримання коштів за вказаним договором може призвести до необхідності дисконтування вказаної заборгованості за правилами міжнародної фінансової звітності, що в свою чергу може мати значний вплив на кінцевий фінансовий результат підприємства за 2020 рік", - йдеться в повідомленні.

Раніше колишнє керівництво ПАТ "Центренерго" надсилало до Фонду держмайна звіти щодо позитивних фінансових результатів компанії у IV кварталі 2020 р. та за підсумками року в цілому.

Зазначається, що після вступу на посаду наприкінці лютого 2021 року нового в.о. генерального директора ПАТ "Центренерго" - Юрія Власенка, а також - нових членів дирекції підприємства, на початку березня було розпочато комплексний аналіз роботи компанії, в тому числі й за попередні періоди. Новий менеджмент "Центренерго" у співпраці з Фондом державного майна продовжує комплексний аудит, до якого залучено міжнародну аудиторську компанію Baker Tilly.

"На "Центренерго" виявлені розбіжності у фінансовій звітності, ми маємо встановити всі деталі їх виникнення, відновити справедливість та захистити інтереси держави, як мажоритарного акціонера. Новий менеджмент "Центренерго" у співпраці з Фондом продовжує комплексний аудит, до якого залучено міжнародну компанію Baker Tilly", - цитує пресслужба "Центренерго" Фонд державного майна.

Читайте також: Центренерго перейшло на прямі поставки вугілля з державних шахт

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого стало відомо, що за пропозицією ФДМУ Кабінет Міністрів призначив нового виконуючого обов'язки генерального директора ПАТ "Центренерго" - Юрія Власенка, увільнивши від виконання обов'язків Олександра Корчинського. Фонд державного майна України повністю оновив склад дирекції ПАТ "Центренерго", призначивши 8 топ-менеджерів компанії на чолі з в. о. генерального директора Юрієм Власенком.