Близько 10% доходів: Мінсоцполітики порахувало витрати субсидіантів на оплату компослуг

На оплату житлово-комунальних послуг домогосподарства, котрі отримують субсидії, витрачають близько 10% своїх доходів.

Як передає Укрінформ, про це повідомила міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги, ідеться на сторінці Мінсоцполітики у Фейсбуці.

«Серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% - домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17 % - з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів. При цьому, середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію. При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується», - заявила Лазебна, коментуючи результати аналізу домогосподарств, які отримують субсидії.

У відомстві зазначають, що в Україні субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримують близько 3 мільйонів домогосподарств.

Також повідомляється, що середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 гривні.

Читайте також: Гроші на субсидії: Рада зобов’язала уряд підготувати зміни до бюджету-2021

Як повідомлялося, під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив профільним міністерствам опрацювати можливість розширення кола отримувачів субсидій в Україні.

Наприкінці січня Верховна Рада зобов’язала уряд в місячний термін внести до парламенту зміни до державного бюджету на 2021 рік щодо збільшення видатків на субсидії.