Криклій планує залучити 150 мільйонів від концесії переправи порта Чорноморськ

Мінінфраструктури планує залучити 150 млн грн інвестицій від концесії поромної переправи у порту Чорноморська на Одещині. 

Як передає Укрінформ із посиланням на сайт Мінінфраструктури, про це повідомив очільник міністерства Владислав Криклій.

"У рамках концесії поромної переправи у порту Чорноморська ми плануємо залучити від 150 млн грн інвестицій, які будуть спрямовані на модернізацію залізнично-поромного комплексу порту", - сказав Криклій.

Він додав, що за результатами тендеру на відбір консультантів для підготовки техніко-економічного обгрунтування (ТЕО) проєкту, який оголосили у серпні цього року, визначили переможця – компанію "Ернст Енд Янг".

"Очікуємо в найближчі терміни розробити необхідну документацію, щоб у першій половині наступного року оголосити сам концесійний конкурс", - зазначив міністр.

За словами Криклія, за кошти інвестора на об’єкті планується побудувати новий паркінг для вантажівок, термінал для пасажирів та водіїв і станцію техобслуговування для підготовки до продажу автотехніки. Також буде здійснено ремонт підйомного моста, заміну асфальту, встановлення системи відеонагляду на відкритих складах тощо.

Читайте також: Уряд визначив межі морських портів Чорноморськ і Рені - Криклій

Крім цього, Мінінфраструктури активно готує до оголошення ще один конкурс в порту Чорноморська – концесію першого та контейнерного терміналів. Наразі вже відібрані юридичні та технічні консультанти для підготовки пре-ТЕО проєкту. Роботу консультантів профінансує Глобальний Інфраструктурний Фонд (GIF), який зголосився підтримати цей важливий для України проєкт. Планується на початку наступного року завершити розробку пре-ТЕО та перейти до ТЕО проєкту, а сам концесійний конкурс провести в кінці 2021 року.