Кабмін погодив впровадження накопичувальної пенсійної системи

Кабінет Міністрів внесе на розгляд Верховної Ради законопроєкт про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо накопичувальної професійної пенсійної системи.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав під час чергового засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Уряд буде пропонувати Верховній Раді впровадження професійної накопичувальної системи. Це дуже важливе питання , тому я його поясню. Розмір єдиного соціального внеску пропонується збільшити на 7% для списку особливо важких професій номер 2 та списку особливо важких професій нормер 1, тобто для осіб молодше 35 років, які працюють в особливо важких умовах», - сказав Шмигаль.

За його словами, приблизний об’єм коштів для такої накопичувальної системи становитиме 2-3 млрд грн на рік. Розрахунки, проведені до 2050 року, показують, що від введення такої системи виграють і працівники, і роботодавці, і загалом економіка країни. «Тому готові до дискусій та сподіваємося на підтримку цього законопроєкту в залі парламенту», - додав прем'єр.

Цей проєкт закону презентувала урядовцям міністр соціальної політики Марина Лазебна.

Читайте також: Накопичувальну пенсійну систему планують вводити з наступного року – Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, міністр соціальної політики Марина Лазебна висловила думку, що Верховна Рада має до кінця цього року прийняти законопроєкт, який запровадить обов’язкові пенсійні накопичення.