Банк Канади вдруге позачергово знизив облікову ставку через коронавірус

Банк Канади вдруге за місяць знизив облікову ставку, аби підтримати економіку на фоні викликаної пандемією Covid-19 кризи.

Про це під час пресконференції у Оттаві заявив голова Національного банку Канади Стівен Полоз, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми знизили нашу облікову ставку на 50 базових пунктів до рівня 0,25%. Це позачергове рішення встановлює облікову ставку на її найнижчому рівні з метою підтримки канадської фінансової системи та економіки під час пандемії Covid-19", - сказав Полоз.

Він додав, що Нацбанк також запускає дві нові програми, покликані підтримати ліквідність ринку та допомогти уряду опанувати державний борг.

Читайте також: Канада запровадила обов’язковий карантин для усіх приїжджих з-за кордону

Як повідомлялося, 13 березня канадський Нацбанк вже позачергово знизив облікову ставку на ті самі 50 базових пунктів до рівня 0,5%. Зазвичай правління Нацбанку ухвалює рішення стосовно облікової ставки кожні шість тижнів, однак ситуація із Covid-19 змусила банкірів діяти значно швидше. До першого позачергового зниження, облікова ставка канадського Нацбанку знаходилася на рівні 0,75% й була найвищою серед усіх розвинених країн світу.

Востаннє облікова ставка в Канаді опускалася до рівня 0,25% більше 10 років тому, під час фінансової кризи 2009 року.