Разумков сподівається, що скоро почнуться реальні економічні перетворення на Донбасі

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков сподівається, форум, який розпочався сьогодні в Маріуполі, дозволить найближчим часом розпочати реальні економічні перетворення на територіях, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту.

Про це Разумков сказав, коментуючи виступ співголови фракції "Європейська солідарність" Артура Герасимова під час ранкового засідання парламенту у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я хотів би нагадати, що регулярно представники парламенту відвідують лінію фронту, і не тільки лінію фронту. Сьогодні відбувається в Маріуполі форум, який дозволить, я сподіваюся, найближчим часом розпочати реальні економічні перетворення на територіях, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії фронту. Тому давайте не розбурхувати суспільство, і давайте працювати як парламент", - заявив Разумков.

Він також подякував членам Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин, які провели 5-денне виїзне засідання на Донбасі.

Перед цим з трибуни парламенту виступив Герасимов, який говорив, зокрема, про відведення військ від лінії розмежування. Початок його виступу народні депутати від фракції "Слуга народу" зустріли несхвальними вигуками.

Читайте також: Командування ООС повідомило про початок розведення військ біля Золотого-4

"Коли починається відступ, 30 населених пунктів, де є проукраїнське населення, залишають без допомоги української армії... Шановні, частіше відвідуйте саме лінію фронту. Тоді ви будете розуміти, чому армія це є захист. І відступ, і хамство волонтерам, і військовим, і відмова, яку зараз декларує чинна влада від ПДЧ, а тобто відмова від НАТО, все, що сьогодні коїться з програмами фінансування наших ракетних розробок, тобто зупинка, це і є елементи тієї капітуляції, в яку нам хочуть загорнути тягу до миру", - сказав Герасимов.

Як повідомлялося, 26 жовтня Зеленський у селищі Золоте Луганської області спілкувався, як він висловився, з групою озброєних людей, і "деякі розмови виявилися емоційними". Змістом цієї розмови обурювалися у соцмережах багато представників добровольчих підрозділів.

25 жовтня повідомлялося, що Міністерство оборони та Міністерство закордонних справ вважають неефективною ідею переподання заявки на отримання Плану дій щодо членства в НАТО. Про це заявили журналістам міністр оборони Андрій Загороднюк та заступник міністра закордонних справ Єгор Божок наприкінці візиту до штаб-квартири НАТО, коментуючи заяви експрезидента Порошенка з цього приводу.