Євросоюз здійснює понад 50 антидемпінгових заходів на ринку заліза та сталі

Єврокомісія продовжує вживати активних заходів захисту європейських виробників сталі та проводити антидемпінгові розслідування проти експортерів металургійної продукції з-поза ЄС.

Про це інформує сайт Європейської комісії.

«Єврокомісія запровадила антидемпінгові мита на залізничні колісні пари з Китаю. Ці мита у розмірі від 50,3% до 66,4% буде введено на пів року з моменту оголошення остаточних результатів антидемпінгового розслідування. Ринок ЄС у цьому випадку оцінювався у 800 мільйонів євро у 2018 році, у відповідній сфері були працевлаштовані понад 3600 працівників, переважно у Німеччині, Франції, Іспанії, Чехії, Італії, Румунії та Польщі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Піратство, демпінг і валюта: Трамп звинувачує Китай у порушенні правил СОТ

Єврокомісія також оголосила про початок розслідування щодо імпорту прокатних листів нержавіючої сталі та дроту з Китаю та Індонезії. У 2018 році обсяг європейського ринку цієї продукції оцінювався у 2,4 мільярда євро, при цьому імпорт - з Китаю, Тайваню та Індонезії - становив 866 мільйонів.

Загалом, за повідомленням Єврокомісії, ЄС зараз запроваджує понад 50 антидемпінгових заходів для захисту свого ринку заліза та сталі.