Окружний адмінсуд Києва заборонив приватизацію Центренерго

Окружний адміністративний суд Києва задовольнив заяву про забезпечення позову ТОВ "Укрдонінвест" та заборонив Фонду державного майна вчиняти дії з приватизації ПАТ "Центренерго".

Про це йдеться в ухвалі суду від 22 травня.

"Заборонити Фонду державного майна України вчиняти будь-які дії з здійснення приватизації публічного акціонерного товариства «Центренерго», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, Укрдонінвест просить суд визнати протиправними дії ФДМУ щодо недопущення компанії до участі у конкурсі з приватизації 78,289% акцій статутного капіталу Центренерго.

Читайте також: У Фонді держмайна назвали боржників із передачі підприємств на приватизацію

Засідання із цього питання відбудеться 13 червня 2019 року.

Як повідомлялося, ФДМУ 29 жовтня 2018 року оголосив про проведення конкурсу з продажу 78,289% акцій ПАТ "Центренерго" за стартовою ціною 5,98 млрд. Про намір брати участь у конкурсі заявили шість компаній. Серед них - ТОВ "Укрдонінвест" (Київ), а також білоруське унітарне підприємство "Нафтобітумний завод". У ФДМУ розцінили, що подана цими претендентами документація не відповідає вимогам законодавства. 11 грудня було оголошено, що конкурс не відбудеться.

Кінцевим бенефіціаром ТОВ "Укрдонінвест" є бізнесмен Віталій Кропачов. На його думку, максимальна ціна Центренерго - 7 млрд грн.