У Фонді держмайна назвали боржників із передачі підприємств на приватизацію

У Фонді держмайна назвали боржників із передачі підприємств на приватизацію

Укрінформ
У Фонді державного майна назвали боржників із передачі підприємств на малу приватизацію; серед них — Кабінет міністрів та п'ять міністерств.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав в. о. голови ФДМУ Віталій Трубаров.

"Всі ці великі й привабливі підприємства, котрі ввійшли до переліку з 829 об’єктів малої приватизації, так і не передані міністерствами і відомствами до Фонду. Активи вартістю в сотні мільйонів гривень продовжують простоювати або неефективно і збитково управляються державним менеджментом. Тому ще раз публікую перелік боржників, який з початку року так і не змінився. Мінекономрозвитку - 4 підприємства, Мінінфраструктури - 4 підприємства, Мінагрополітики - 14 підприємств, Кабінет Міністрів України - 1 підприємство, Мінрегіон - 5 підприємств, МОЗ -1 підприємство, Держпідприємництво - 1 підприємство, Укрбуд - 1 підприємство та Укравтодор - 1 підприємство", - написав Трубаров.

Він зазначив, що на початок травня в системі ProZorro.Продажі на продаж виставлено 246 об’єктів малої приватизації. З початку року продано 174 лоти. Станом на початок травня фактичне надходження коштів до держбюджету становить понад 190 млн грн.

"На сьогодні мала приватизація - це переважно невеликі об’єкти, недобудови, занедбані промзони та напіврозвалені приміщення колишніх магазинів, хоча за законом, мала приватизація - це об'єкти вартістю до 250 мільйонів гривень", - зауважив Трубаров.

Читайте також: У І кварталі власники приватизованих об’єктів інвестували 246 мільйонів - ФДМУ

Як повідомляв Укрінформ, згідно із законом України "Про приватизацію державного і комунального майна", який набрав чинності у березні 2018 року, мала приватизація має відбуватися через електронну систему ProZorro.Продажі. Виставляють на торги об'єкти малої приватизації Фонд державного майна України (ФДМУ) та місцеві органи влади. Перший такий аукціон відбувся 17 серпня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-