Суд анулював угоду з продажу вугілля за заниженою ціною - НАБУ

Угоду щодо продажу компанією «Краснолиманська» 649 тисяч тонн вугілля компанії-посереднику за заниженою ціною анульовано.

Таке рішення 22 травня ухвалив Північний апеляційний господарський суд у справі за позовом Національного антикорупційного бюро, повідомляє прес-служба НАБУ.

"Договір, за яким державне підприємство «Вугільна компанія «Краснолиманська» поставило понад 649 тис. тонн вугілля комерційній компанії-посереднику за заниженою ціною, визнано недійсним", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що детективи НАБУ під час слідства встановили, що на момент укладення договору в ДП «ВК «Краснолиманська» знали, що кінцевим споживачем її вугілля є ПАТ «Центренерго» (78,289% акцій належать державі).

"Але замість постачання напряму до схеми протиправно залучили компанію-посередницю (ТОВ «Дантрейд ЛТД»), якій ДП «ВК «Краснолиманська» впродовж 2015-2016 років продала 649,1 тонн вугілля марки Г (0-100) за ціною, що виявилась майже на третину нижчою від ринкової на той момент. Це ж вугілля ТОВ «Дантрейд ЛТД» перепродавало ПАТ «Центренерго», - додали у НАБУ.

Читайте також: Нову лаву запустили в Тернівському шахтоуправлінні ДТЕК

Уточнюється, що наявність посередника в схемі постачання вугілля між двома об’єктами державної форми власності коштувала державі, за версією слідства, 310 млн грн.

Судове рішення набуло законної сили.