Омелян сподівається, що Таллінн цьогоріч приєднається до "Потяга чотирьох столиць"

Міністр інфраструктури Володимир Омелян сподівається, що цього року столиця Естонії Таллінн приєднається до "Потяга чотирьох столиць" (Київ-Мінськ-Вільнюс-Рига).

Про це міністр сказав під час конференції з питань розвитку Транс'європейської транспортної мережі TEN-T та Європейського механізму «З’єднання Європи» CEF (Connecting Europe Facility) у Бухаресті (Румунія), повідомляє прес-служба міністерства.

"Минулого року ми також впровадили в життя проект «Потяг чотирьох столиць», який іде з країн Балтії до України через територію Білорусі. Я сподіваюсь, що цього року до маршруту приєднається ще одна п'ята столиця - Таллінн. Так, одним маршрутом ми з’єднаємо 5 міст – Київ, Мінськ, Ригу, Вільнюс та Таллінн. Попит і інтерес на такі напрямки величезний, як з української сторони, так і зі сторони громадян ЄС», - зазначив Омелян.

Як повідомляв Укрінформ, поїзд Київ-Мінськ (Білорусь)-Вільнюс(Литва)-Рига (Латвія) почав курсувати з 28 вересня 2018 року.

Читайте також: Україна приєдналась до Європейського механізму взаємодії CEF - Омелян

Європейський механізм взаємодії (CEF) надає підтримку транс'європейським мережам та інфраструктурним проектам у секторі транспорту, комунікацій та енергетики. Окрім грантів, CEF пропонує фінансову підтримку проектів за допомогою інноваційних фінансових інструментів, таких як гарантії та проектні облігації.