Для об'єднань співвласників з'явились нові можливості у термореновації будинків

АБ "Укргазбанк", Фонд енергоефективності та Міжнародна Фінансова Корпорація (ІFC) підписали угоду щодо запуску програми з фінансування проектів термореновації будівель для об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Участь у підписанні взяли віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництві та ЖКГ Геннадій Зубко, виконуюча обов'язки директора Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, голова правління АБ "Укргазбанк" Кирило Шевченко та голова Регіонального представництва IFC в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Бретт Пеллмар, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підписана угода відкриває шлях до фінансування проектів з термореновації ОСББ у рамках програм Фонду енергоефективності. Впевнений, що всі ОСББ, які скористаються допомогою Фонду, відчують на собі переваги - комплексність і технічну допомогу у реалізації заходів, прозорі перевірки для запобігання шахрайства та корупції", - сказав Зубко.

Підписання даної угоди створює основу для запуску програми "Перші ластівки", наступним кроком буде підписання угод із самими ОСББ.

Дана угода є основою для створення юридичної інфраструктури діяльності Фонду щодо надання часткової компенсації витрат на заходи з енергоефективності для багатоквартирних будинків, який разом з міжнародними партнерами та фінансовими інституціями впроваджує енергоефективну модернізацію житлового фонду України.

Читайте також: Електрику водоканалам постачатимуть і після 1 квітня - рішення уряду

Як відомо, Фонд енергоефективності це єдина в Україні державна установа, яка була створена з метою підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергоефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі.

Діяльність Фонду фінансується за рахунок коштів держбюджету, фінансової підтримки ЄС та уряду Німеччини.

Протягом 2019-2024 років Україна реалізує низку проектів за фінансової допомоги від Євросоюзу, зокрема 104 млн євро підуть на підтримку енергоефективності.