Swedbank звільнив виконавчого директора через скандал із відмиванням грошей

Один з найбільших шведських банків Swedbank звільнив свого головного виконавчого директора Бріджитту Боннесен на тлі звинувачень, що банк був причетний до масштабного скандалу щодо відмивання грошей у країнах Балтії.

Про це повідомляє AP із посиланням на голову банку Ларса Ідермарка.

"Голова одного з найбільших шведських банків Swedbank повідомив, що звільнив свого головного виконавчого директора на тлі звинувачень, що банк був причетний до масштабного скандалу щодо відмивання грошей у країнах Балтії", - йдеться у повідомленні.

За словами Ідермарка, Боннесен було звільнено "через події минулих днів, які спричинили масштабний тиск для самого банку".

Він також додав, що на засіданні правління у четвер фінансового директора Swedbank Андерса Карлссона було обрано в. о. головного виконавчого директора.

Читайте також: У головному офісі Swedbank провели обшуки через відмивання грошей

Раніше у середу в Swedbank підтвердили, що шведське управління з питань економічних злочинів провело обшуки в Стокгольмі в головному офісі цього банку.

Як повідомлялося, за даними оприлюдненого 20 лютого розслідування шведського телеканалу SVT, Swedbank може бути пов’язаним із багатомільярдним відмиванням коштів через естонську філію Danske Bank, яка, як вважають, стала центром відмивання грошей з країн колишнього СРСР, зокрема Росії та Азербайджану.