Уряд розширив напрямки підтримки фермерських господарств

Кабінет міністрів України доповнив діючий Порядок використання коштів держбюджету для підтримки фермерських господарств новими напрямками.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

“З метою спрощення доступу фермерських господарств та молодих фермерів і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів до державних фінансових ресурсів постановою Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року №126 «Про внесення зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських господарств» Уряд доповнив діючий Порядок новими напрямами та удосконалив механізми державної підтримки фермерів і сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що для фермерів (крім новостворених господарств) надано можливість скористатись бюджетною субсидією на 1 гектар оброблюваних угідь у розмірі 12 тис. грн на одного члена фермерського господарства (але не більше 40 тис. грн на одне фермерське господарство).

Також для фермерів збільшено максимальну суму компенсації вартості насіння сільськогосподарських рослин вітчизняного виробництва (з 60 тис. грн до 80 тис. грн).

Усім членам сімейного фермерського господарства, як застрахованим особам, надаватиметься допомога шляхом доплати до єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування за окремим порядком.

Читайте також: Україна готова збільшити експорт агропродукції до Польщі - експерти

Перелік напрямків діяльності кооперативів, які можуть одержувати фінансову підтримку, доповнено кооперативами із заготівлі та переробки продукції бджільництва. Також надано можливість відшкодовувати 70% вартості не тільки придбаного кооперативами вітчизняного обладнання, але й техніки для транспортування сільськогосподарської продукції. Уточнено періодичність отримання фінансової підтримки кооперативам через уповноважені банки та функції регіональних комісій з надання фінансової підтримки.

Як повідомлялось, у 2018 році понад 7,5 тис. фермерських господарств отримали 764 млн грн державної підтримки.