Чорнобильський спецкомбінат торік скоротив споживання теплової енергії на 32%

ДСП "Чорнобильський спецкомбінат" завдяки заходам з енергозбереження у 2018 році досягло економії у розмірі 32% на виробництві та постачанні теплової енергії.

Про це стало відомо під час публічного звіту голови Державного агентства з управління зоною відчуження Віталія Петрука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За минулий рік економія за рахунок впровадження заходів енергозбереження на ДСП «Чорнобильський спецкомбінат» становила 32% на виробництві та постачанні теплової енергії, 9% - на водопостачанні, 18% - на водовідведенні щодо планових показників. Окрім того, реконструкція зовнішнього вуличного освітлення в Чорнобилі зменшила витрати на електроенергію для цих потреб у 10 разів", - повідомили у ДАЗВ.

Читайте також: Новий конфайнмент Чорнобильської АЕС готовий на 96% - голова Держагентства

Також, у 2018 році у Зоні відчуження стартував проект з відновлюваної енергетики.

"У 2018 році було запущено пілотний проект сонячної електростанції потужністю 1 МВт на ЧАЕС. Окрім того, Україна отримала від французької компанії Tractebel техніко-економічне обґрунтування, яке підтвердило можливість спорудження СЕС потужністю 1,2 ГВт у зоні відчуження, а також схвалено розпорядження уряду про надання дозволу для розроблення проекту землеустрою для створення вітрової електростанції", - розповіли в агентстві.