Держпрограма здешевлення техніки стимулювала вітчизняне машинобудування - Мінагро

Фото

Державна допомога здешевлення придбання сільськогосподарської техніки та обладнання сприяла стимулюванню розвитку вітчизняного машинобудування.

Про це сказав заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета на відкритті «Агровесни-2019», повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

“Минулого року українські аграрії, враховуючи всі напрями держпідтримки по техніці, отримали більше мільярда гривень компенсації. Окрім того, що сільгоспвиробники застосовували сучасну аграрну техніку і новітні технології на виробництві, це стимулювало розвиток українського машинобудування”, - йдеться у повідомленні.

Заступник міністра нагадав, що у 2018 році Україна отримала рекордні врожаї, зокрема, понад 70 млн тонн зерна, крім того, наша країна є світовим лідером з експорту зернових.

“Цього року уряд зберіг основні напрями фінансової підтримки, тому закликаю виробників купувати все необхідне до нового сезону та отримувати компенсацію від держави”, - зауважив Шеремета.

За його словами, наразі уряд розглядає питання державної підтримки виробників сільськогосподарської техніки, щоб додатково стимулювати українське машинобудування.

Читайте також: OОН допоможе фермерам зупинити деградацію земель в Україні

Виставка аграрної продукції “Агровесна-2019”, що відкрилася у Києві, об’єднує під однією назвою серію міжнародних агропромислових виставок “Зернові технології 2019”, “Agro Animal Show 2019”, “Фрукти. Овочі. Логістика 2019”.

У рамках виставки передбачено понад 30 бізнес-заходів. Так, серед сьогоднішніх подій - конференція “Стале землеробство в умовах змін клімату: технології, практики, досвід" у рамках проекту ФАО/ГЕФ; міжнародний семінар «Голландські ефективні програми моніторингу та викорінення захворювань ВРХ для впровадження в Україні»; Х Голландсько-український агробізнес-форум з професійного картоплярства за підтримки Міністерства сільського господарства, природи та якості харчових продуктів Королівства Нідерланди та «Насіннєвий форум 2019».