Україна в межах СОТ готова розпочати переговори щодо електронної комерції

Україна стала одним із 76 співавторів Спільної заяви країн - членів Світової організації торгівлі щодо електронної комерції.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі .

"25 січня 2019 року на Всесвітньому економічному форумі у Давосі (Швейцарська Конфедерація) 76 членів СОТ, у тому числі й Україна, на яких припадає 90% світової торгівлі, розповсюдили Спільну заяву щодо електронної комерції, в якій зазначили свій намір: розпочати переговори з торговельних аспектів електронної комерції, прагнути досягнення високих результатів, на основі існуючих угод та правил СОТ за участі якнайбільшої кількості членів СОТ", - йдеться в повідомленні.

Також члени СОТ зазначили свій намір враховувати унікальні можливості та виклики, з якими стикаються члени організації, включаючи країни, що розвиваються, та найменш розвинені країни, а також мікро-, малі та середні підприємства, у сфері електронної комерції та заохочувати всіх членів СОТ брати участь з метою більшого посилення переваг електронної комерції для бізнесу, споживачів та світової економіки.

Читайте також: Український сертифікат Halal повністю визнали в Малайзії

Підсумовуючи результати програми у Давосі, Генеральний директор СОТ Роберто Азеведо підкреслив, що торгівля була в центрі порядку денного.

«Ми провели низку дуже плідних обговорень у рамках зустрічей на цьому тижні і, зокрема, побачили реальний прогрес у переговорах у сфері електронної комерції. Це є ознакою сильної і дуже широкої спільної прихильності до глобальної торговельної системи. Це особливо важливо зараз, коли ми стикаємося із значними викликами», - відзначив Азеведо.

Як відомо, станом на листопад 2018 року членами СОТ були 164 країни світу, ще 23 країни вели переговори про вступ до СОТ.