Наступні тристоронні "газові" переговори можливі у січні - Мінгареллі

Віце-президент Єврокомісії з питань Енергетичного союзу Марош Шефчович запропонував провести тристоронні газові переговори щодо нового контракту на транспортування російського газу в середині січня 2019 року.

Про це заявив голова Представництва Європейського Союзу в Україні Х'юг Мінгареллі на прес-конференції в Укрінформі на тему "Підсумки Ради асоціації Україна-ЄС: євроінтеграційний порядок денний на 2019 рік".

"Віце-президент ЄС у справах енергетики поінформував, що є нова пропозиція - провести тристоронні переговори за участю України та Росії щодо нового контракту з транзиту російського газу в середині січня", - сказав Мінгареллі.

Він також поінформував, що Шефчович на засіданні Ради асоціації звернув увагу на необхідність продовження анбандлінгу "Нафтогазу" та компаній, які займаються розподілом електроенергії, а також забезпечення незалежності енергоргорегуляторів та прозорості у розподілі газу.

Читайте також: У Раді хочуть створити ТСК для виявлення фактів втручання Росії у вибори

Як відомо, після 2019 року завершиться контракт на транзит російського газу територією України.

Європейський Союз та Україна провели п'яте засідання Ради асоціації 17 грудня у Брюсселі.

Єврокомісія за підсумками зустрічі віце-президента ЄК Мароша Шефчовича і глави МЗС України Павла Клімкіна 5 грудня повідомила, що наступні тристоронні переговори Росії, України та Євросоюзу з питань транзиту російського газу можуть відбутися на початку 2019 року.