У Раді хочуть створити ТСК для виявлення фактів втручання Росії у вибори

У Раді хочуть створити ТСК для виявлення фактів втручання Росії у вибори

Укрінформ
Депутатська фракція "Народний фронт" ініціює створення у Верховній Раді тимчасової слідчої комісії для розслідування фактів втручання Російської Федерації у виборчий, політичний процес та інформаційний простір України.

Про це поінформував перший заступник голови фракції “Народний фронт” Андрій Тетерук під час виступу в парламенті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Народний фронт" ініціює створення тимчасової слідчої комісії парламенту для розслідування фактів втручання в інформаційний простір України Російською Федерацією та громадянами України, пов'язаними з владою держави-агресора, зокрема агентом Путіна - Медведчуком", - сказав Тетерук.

Читайте також: Суд розгляне позов Медведчука до Гопко 19 грудня

Він закликав голів фракцій і груп внести пропозиції щодо кандидатур представників до цієї комісії.

"Це буде показово, хто в парламенті за незалежність України, а хто є прихильниками Путіна та його прокремлівських сил", - додав депутат.

Зі свого боку голова фракції НФ Максим Бурбак уточнив, що завданням комісії є "розслідувати не лише вже скоєне, а й не допустити повзучого реваншу в Україні".

"Звісно, ТСК не обмежиться ні Медведчуком, ні антиукраїнськими телеканалами. Водночас переговорник Путіна має становити найбільший інтерес для цієї комісії", - пояснив Бурбак.

Станом на 10:30 19 грудня проекту постанови про створення відповідної ТСК на сайті парламенту не оприлюднено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-