Кабмін вивів міністра фінансів зі складу наглядових рад держбанків

Кабінет міністрів вивів міністра фінансів Оксану Маркарову зі складу наглядових рад ПАТ „Державний експортно-імпортний банк України” та ПАТ „Державний ощадний банк України”.

Про це повідомляє прес-служба Мінфіну.

"Сьогодні Кабінет Міністрів України вивів міністра фінансів Оксану Маркарову зі складу наглядових рад публічного акціонерного товариства „Державний експортно-імпортний банк України” та публічного акціонерного товариства „Державний ощадний банк України”, - йдеться в повідомленні.

Також Маркарова вийшла з наглядових рад ПриватБанку та Укргазбанку відповідно до ст. 53 закону «Про акціонерні товариства». Відповідно до закону «Про Кабінет Міністрів України», члени КМУ не можуть входити в наглядові ради підприємств, що мають на меті одержання прибутку.

Тому після призначення Маркарової міністром фінансів її повноваження в наглядових радах державних банків припинені у встановлений законом термін.

Читайте також: На Кабміні проаналізували переваги електронних торгів у сфері надрокористування

Як повідомляв Укрінформ, на засіданні 22 листопада народні депутати підтримали пропозицію Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана призначити Маркарову, яка була виконувачкою обов’язків міністра фінансів, на посаду міністра.