На конкурсі обрали двох членів наглядової ради Фонду енергоефективності - Зубко

За результатами конкурсного відбору незалежними членами наглядової ради державної установи "Фонд енергоефективності" обрано Анджея Райкевича (Польща) та Юлію Сабатюк (Україна). 

Про це повідомляє Урядовий портал із посиланням на віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка.

"Комісія з відбору незалежних членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» оприлюднила результати конкурсу. На першу посаду незалежного члена Наглядової ради визначено - Rajkiewicz Andrzej (Польща), на другу - Сабатюк Юлію (Україна). За процедурою конкурсного відбору Комісією визначено також двох претендентів - других за результатами: на першу посаду - Laura Garbenciute-Bakiene (Литва), на другу посаду - Luchinkina Karina (Велика Британія)", - йдеться у повдіомленні. 

Зубко  привітав переможницю від України і висловив надію, що невдовзі Фонд запрацює на повну потужність.

«Щойно привітав Юлію Сабатюк, голову асоціації ОСББ «Лучани», з перемогою у конкурсному відборі на посаду незалежного члена Наглядової ради Фонду енергоефективності. Дуже класно, що перемогла людина, яка точно знає клієнта Фонду - це ОСББ та багатоквартирні будинки. І яка, самостійно впровадивши енергоефективні заходи, досягла економії енергії у 70%. Вітаю переможців. ... Вже скоро робота Фонду енергоефективності запуститься на повну потужність!», - наголосив Зубко.

Зазначається, що загалом до Комісії з відбору незалежних членів наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» надійшли заяви від 56 претендентів. З них до наступного етапу конкурсу було допущено 49.

Під час оцінювання конкурсних пропозицій Комісією було відібрано 20 претендентів, які пройшли на третій етап конкурсного відбору - розв'язання усного ситуаційного завдання, з яким найкраще впоралися 8 претендентів: чотири - з України та чотири - з європейських країн.

Фінальним етапом конкурсу була співбесіда претендентів із членами конкурсної Комісії. Також Комісія оцінювала досвід роботи та перевіряла ділову репутацію претендентів і рекомендаційні листи.

Читайте також: Деякі мери не готувалися до зими, а лише про це звітували - Гройсман

Як повідомлялося, на виконання Закону України «Про Фонд енергоефективності» та постанови Кабінету міністрів України від 23 травня 2018 року №582 «Про затвердження Порядку обрання, призначення та звільнення членів Наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» Мінрегіон своїм наказом створив Комісію з відбору незалежних членів наглядової ради державної установи «Фонд енергоефективності» та затвердив її склад. До складу Комісії увійшли по одному представнику від Мінрегіону, Секретаріату КМУ, Мінфіну та три представники від донорів - два від Європейської Комісії та один представник від Уряду Німеччини. Крім того, за рішенням Комісії до її роботи долучено професійного консультанта з підбору персоналу.

Підготовку Фонду енергоефективності до повноцінного запуску має бути завершено до кінця 2018 року. Фінансування Фонду енергоефективності у держбюджеті на поточний рік передбачене у розмірі 1,6 млрд грн.