«Ліси України» включили до переліку особливо важливих для економіки держкомпаній

Державне підприємство “Ліси України” додали до переліку особливо важливих для економіки суб'єктів господарювання державного сектору економіки, що має сприяти покращенню корпоративного управління.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу Міністерства економіки, таке рішення уряд ухвалив 30 квітня. 

Зазначається, що цим рішенням внесли зміни до постанови №777 “Про проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки” від 3 вересня 2008 року та до постанови №643 “Деякі питання управління об’єктами державної власності на період воєнного стану” від 31 травня 2022 року.

“Це перший крок до покращення корпоративного управління, яке дозволить залучити підприємству інвестиції. Формування наглядової ради на прозорому та відкритому конкурсі за участі комітету з призначення керівників, до якого входять представники як державних органів, так і міжнародних організацій, - це черговий етап для впровадження кращих норм корпоративного управління в держсекторі”, - прокоментував заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Читайте також: Україна та Німеччина готують новий проєкт для лісового сектору

Державне спеціалізоване господарське підприємство «Ліси України» є одним із найбільших лісокористувачів Європи та найбільшим лісокористувачем України.

В управлінні підприємства перебуває 6,6 млн га земель державного лісового фонду.

Як повідомлялось, ДП «Ліси України» спеціалізується на веденні лісового господарства, охороні, захисті, раціональному використанні та відтворенні лісів, а також на раціональному використанні державного мисливського фонду на території мисливських угідь, наданих у користування підприємству.

Фото:  Інформатор Івано-Франківськ