Секвестру бюджету цьогоріч не буде - Маркарова

Незважаючи на недовиконання прибуткової частини державного бюджету 2018 року за січень-вересень, секвестру бюджету не буде.

Про це заявила в. о. міністра фінансів України Оксана Маркарова в інтерв'ю виданню "Кореспондент".

“Підтверджую, що секвестру не буде. Це вже очевидно", - заявила Маркарова.

За її словами, бюджет за результатами трьох кварталів виконано на 98,9%.

“Якщо ми проаналізуємо причини недоотримання надходжень, то побачимо, що бракує дивідендів державних корпорацій за три квартали - на 9,8 млрд грн, а загальне невиконання бюджету - 7,7 млрд грн. Тобто якби ми усі дивіденди отримали вчасно, то було б навіть перевиконання", - пояснила в. о. міністра.

“Чи буде повністю виконано план? Ми чекаємо, що буде", - підсумувала Маркарова.

Читайте також: Велика приватизація: Фонд держмайна назвав дату продажу Центренерго

Як повідомляв Укрінформ, за даними Рахункової палати, оприлюдненими на засіданні комітету Верховної Ради України з питань бюджету 21 червня, в першому кварталі 2018 року загальний фонд держбюджету України недоотримав 65,9 мільярда гривень, або 22,5% від плану надходжень.

За словами голови Рахункової палати Валерія Пацкана, недоотримання запланованих надходжень загального фонду державного бюджету більше ніж на 15% зобов'язувало уряд, згідно із статтями 52 і 54 Бюджетного кодексу України, ініціювати внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2018 рік" для збалансування витрат і доходів державного бюджету.

Тоді Міністерство фінансів спростувало необхідність секвестру.