Рада відхилила проект про зміни ставок деяких податків

Верховна Рада відхилила законопроект "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок деяких податків".

За ухвалення відповідного проекту №9085 за основу проголосували 193 народних депутати за мінімально необхідних 226, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Проект закону відхилено", - сказав Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Метою законопроекту є забезпечення формування дохідної частини Державного бюджету України на 2019 рік та приведення розмірів ставок податків у відповідність до інфляційних процесів в економіці.

Цим законопроектом пропонувалося переглянути ставки акцизного й екологічного податків і рентної плати на 2019 рік. 

Так, законопроектом передбачається внести зміни до Податкового кодексу України щодо перегляду ставок акцизного податку, екологічного податку та рентної плати з урахуванням індексу споживчих цін та індексу цін виробників промислової продукції, які відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 31.05.2017 № 411 (із змінами, внесеними згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 01.12.2017 № 906) «Про схвалення Прогнозу економічного і соціального розвитку України на 2018–2020 роки», у 2018 році прогнозовані на рівні 109,0% та 110,3% відповідно.

Так, залежно від сфери застосування податків, ставки акцизного податку, екологічного податку та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України з урахуванням прогнозного індексу споживчих цін у 2018 році збільшені на 9%. 

Ставки рентної плати за користування надрами в цілях, не пов'язаних з видобуванням корисних копалин, рентної плати за спеціальне використання води та рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів з урахуванням прогнозного індексу цін виробників промислової продукції у 2018 році збільшені на 10,3%.

Читайте також: Зубко вважає, що введення в Україні податку на виведений капітал матиме ефект

Голова Комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна зі свого боку уточнила, що профільний комітет рекомендував парламенту ухвалити за основу проект закону за умови доопрацювання його до другого читання у частині виключення норм, зокрема, щодо індексації ставок акцизного податку на алкогольні напої та тютюнові вироби та рентної плати за користування радіочастотним ресурсом.