Глава Донеччини пообіцяв шахтарям звернутися до прем'єра щодо боргів із зарплат

Голова Донецької обласної ВЦА Олександр Куць має намір звернутися до Прем'єра Володимира Гройсмана для швидкого вирішення проблеми з виплати заборгованості заробітної плати гірникам шахти «Котляревська» ДП «Селідоввугілля».

Про це повідомили в профспілці працівників вугільної промисловості України після зустрічі ініціативної групи шахтарів з Куцем.

«Результатом зустрічі (гірників шахти «Котляревська» ДП «Селідоввугілля») стала обіцянка Олександра Куця разом з депутатами Донецької області звернутися до Прем'єр-міністра України для швидкого вирішення проблеми з виплати заборгованості по заробітній платі шахтарям, виплати поточної заробітної плати, і найголовніше - переглянути бюджетне фінансування на вугільну промисловість в 2019 році», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Гірники шахти на Донеччині відмовляються спускатися в забій - вимагають зарплату

Також повідомляється, що гірники з главою області обговорили питання щодо постанови КМУ №63 від 07.02.2018г. «Про затвердження Порядку використання засобів, передбачених в державному бюджеті для здійснення заходів щодо забезпечення виробництва вугільної продукції і подальшого реформування державного сектора вугільної промисловості».

Як повідомлялося, в Донецькій області гірники шахти «Котляревська» ДП «Селідоввугілля» проводили акцію протесту у зв'язку з невиплатою заборгованості по зарплаті - перекривали протягом тижня (з 3 по 9 жовтня) рух на автомагістралі Дніпро - Донецьк.