Гірники шахти на Донеччині відмовляються спускатися в забій - вимагають зарплату

Гірники шахти на Донеччині відмовляються спускатися в забій - вимагають зарплату

Укрінформ
В Донецькій області на шахті «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля» гірники відмовляються  спускатися в шахту, вимагаючи погашення заборгованості заробітної плати.

Про це 11 жовтня на своїй сторінці в Facebook повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, посилаючись на свого заступника.

«Як повідомив Олександр Абрамов, заступник голови Незалежної профспілки гірників України, голова місцевої організації НПГУ м. Мирноград, Покровський район, вчора шахтарі III - IV змін шахти “Капітальна” ДП “Мирноградвугілля” відмовилися спускатися в копальню у зв’язку з невиплатою заробітної плати. Сьогодні частина шахтарів з першої зміни також відмовилися спускатися в шахту та продовжують акцію протесту», - написав він.

Він зазначив, що керівництво «Капітальної» змушує гірників писати заяви на безоплатну відпустку, щоб приховати протест.

«Звертаємося до гірників! Не робіть собі ведмежу послугу та не підписуйте такі заяви про відпустку. Це не ваша провина, що державні шахти доведені до критичного стану та несвоєчасно виплачується заробітна плата», - заявив Волинець.

За його словами, на зборах трудового колективу шахти «Капітальна» гірники обговорюють подальший план дій та приймають відповідні рішення.

Основна вимога шахтарів - погашення заборгованості із заробітної плати, яка складає 90 млн грн, підкреслив Волинець.

Читайте також: Львівським гірникам виплатили 67% заборгованої зарплати за серпень

Як повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на своїй сторінці в Facebook Михайло Волинець заявляв, що з Кабінету міністрів України надійшла інформація в усній формі, що Прем'єр-міністр Володимир Гройсман підписав розпорядження Кабміну про виділення 136 млн грн бюджетних коштів на виплату зарплати шахтарям. Він зазначав, що ці кошти будуть виділені відповідно до закону (?8362), яким передбачено до кінця року внести зміни до бюджету України і додатково виділити 1.4 млрд грн на фінансування вугільної галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-