Фіскальна служба заявляє про кібератаки на свій сайт

На електронні ресурси Державної фіскальної служби з 8 жовтня здійснюються кібератаки.

Про це повідомляє сайт ДФС.

"8 жовтня 2018 року, починаючи з 18 год. 00 хв., на зовнішню віртуальну адресу ІТС "Електронний кабінет" в мережі Інтернет (cabinet.sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.152) та 09.10.2018, починаючи з 09 год. 00 хв., на зовнішню віртуальну адресу ІТС "Офіційний веб-портал ДФС України" (sfs.gov.ua, ІР-адреса 217.76.198.157) була зафіксована велика кількість запитів, що спричинило збільшення навантаження на центральний процесор мережевого екрана (до 100%) та призвело до його нестабільної роботи. Провайдером було ідентифіковано кібератаку на відмову в обслуговуванні (Denial of service attack, DoS attack) та застосовано механізм захисту від атаки", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Банківським даним українців загрожує новий вірус

Як зазначають в ДФС, зазначене кібервтручання призвело до недоступності ресурсів ІТС "Електронний кабінет" та ІТС "Офіційний веб-портал ДФС України" деяким користувачам у мережі Інтернет.

Наразі, відповідно до Порядку взаємодії органів виконавчої влади з питань захисту державних інформаційних ресурсів ДФС, невідкладно поінформовано Адміністрацію держспецзв’язку про випадки DoS-атак.