Банки-банкрути повернули НБУ 2,1 мільярда рефінансу

Національний банк України за січень - вересень отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд гривень.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

"Національний банк України за 9 місяців 2018 року отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд грн. Ця сума складалася з коштів, що надійшли від реалізації Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) заставного майна (активів) та коштів, отриманих з інших джерел", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НБУ отримав 974,6 млн грн від реалізації майнових прав.

Ще 441,4 млн грн надійшли від реалізації нерухомого майна.

Читайте також: У НБУ підтвердили дані USAID про обсяги втрат економіки через банківську кризу

Стосовно інших джерел погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків, то це були кошти від: погашення ОВДП (434,8 млн грн); прийняття іпотеки на баланс НБУ (115 млн грн) та отримання коштів від погашення заборгованості за заставленими НБУ кредитними договорами (154,4 млн грн).

У НБУ зазначають, що за найвищу ціну (308 млн грн) за 9 місяців 2018 року реалізовано майнові права, передані ПАТ "Дельта Банк" в заставу НБУ.

Як повідомлялося, за 10 місяців 2017 року НБУ отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 1,4 млрд грн.