Тарифна комісія перенесла запровадження добового балансування газу

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, перенесла запровадження добового балансування газу на 1 грудня 2018 року. 

Про це у Facebook написав заступник голови департаменту з енергоефективності НАК "Нафтогаз України" Олексій Хабатюк.

"Запровадження добового балансування перенесено - тепер (вводиться - ред.) з 1 грудня. Інформаційна платформа Оператора ГТС повністю готова, але користувачі платформи, зокрема, облгази, не наповнили її в необхідні мірі", - написав Хабатюк, посилаючись на дані НКРЕКП та АТ "Укртрансгаз".

Як повідомлялося, запровадження добового балансування газу очікувалося 1 серпня 2018 року. Згодом воно було відтерміноване на 1 жовтня. 

Читайте також: Нафтові ціни розганяються — так і до сотні за барель недалеко

Наприкінці вересня АТ "Укртрансгаз" заявив, що оператори газорозподільчих мереж не надали інформації про споживачів газу, що є обов'язковою умовою запровадження добового балансування. 

Як повідомлялося, запровадження добового балансування газу допоможе Україні перейти до європейської системи ціноутворення на газ, відповідно до якої ціна формується не раз на місяць, а змінюється погодинно чи навіть похвилинно. Експерти переконані, що такий підхід дозволить сформувати більш ефективний ринок та отримувати газ за нижчою ціною.