Американська група купить будинок моди Versace за $2 мільярди

Американська група Michael Kors купить міланський будинок моди Versace за $2 млрд.

Про це повідомляють Reuters та Financial Times з посиланням на джерела. За даними Reuters, компанії офіційно оголосять про угоду на цьому тижні. За даними FT, це може статися у вівторок, 25 вересня, на зборах за участю віце-президента і головного дизайнера модного будинку Донателли Версаче, сестри покійного засновника Versace Джанні.

Джерела агентства розповіли, що за підсумками операції колишній власник модного дому – інвестфонд Blackstone, купив 20%-ву частку в Versace за 210 млн євро в 2014 р., повністю вийде з італійської компанії. Michael Kors отримає також решту частки, яка належить родині Versace. Тим не менш сім'я засновника італійського модного будинку продовжить брати участь у справах Versace.

Представники обох компаній відмовилися від коментарів. FT пояснює покупку Michael Kors італійського люксового бренду прагненням американської компанії конкурувати з європейськими конгломератами LVMH (володіє торговими марками Louis Vuitton, Givenchy, Guerlain, Hennessy та ін), Kering (Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga і ін) і Richemont (Cartier, Chloé та ін).

Читайте також: Односторонніх рішень щодо підвищення Укрзалізницею тарифів бути не може — Гройсман

Журналістам не вдалося оперативно отримати коментарі Blackstone. Джерело FT уточнило, що раніше Versace, один з останніх незалежних будинків моди, відклав плани щодо виходу на IPO, визнавши ринкові умови невідповідними для цього. Blackstone, як зазначає Reuters, був розчарований цим рішенням і роботою італійського модного будинку в цілому. «Blackstone більше не збирався вкладати в компанію гроші. Він став шукати покупця, готового до великих інвестицій», – пояснив співрозмовник агентства. Фонд поступово умовив сім'ю Версаче розглянути продаж модного будинку, запропонувавши їй ряд покупців, включаючи Michael Kors.