Односторонніх рішень щодо підвищення Укрзалізницею тарифів бути не може — Гройсман

Односторонніх рішень щодо підвищення Укрзалізницею тарифів бути не може — Гройсман

Укрінформ
Рішення щодо підвищення тарифів Укрзалізницею на перевезення вантажів може вплинути на економіку, якщо воно не буде виважене та обговорене з виробниками.

Таку думку Прем’єр-міністр Володимир Гройсман висловив журналістам у Тернополі, повідомляє кореспондент Укрінформ.

“Я дав доручення Укрзалізниці, щоб вони працювали з відповідними асоціаціями виробників та обговорювали цю тему. Жодних односторонніх рішень на цю тему бути не може. Я це не підтримую”, - наголосив Гройсман.

Водночас він зазначив, що ця компанія є монополістом, а до тарифів монополіста потрібно ставитися прискіпливо. Він наголосив, що Укрзалізниця є дуже важливою для економічного зростання держави, оскільки вироблену продукцію потрібно доправити споживачеві.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч перевезла більше зернових, ніж у рік рекордного врожаю

“Над питаннями ефективності Укрзалізниці треба працювати. Для того ми створили професійну незалежну наглядову раду, яка має займатися реструктуризацією Укрзалізниці і дати абсолютно чітку спроможність залізниці перевозити всі вантажі, які виробляє національна економіка”, - заявив Гройсман.

Як відомо, раніше в Укрзалізниці анонсували триразове підвищення тарифів на вантажні перевезення. Таке рішення розкритикували експерти через очікувані проблеми для економіки, а також для громадян. Вони вважають, що індексація тарифів може призвести до втрати всіх вантажних перевезень у країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-