Порошенко розказав про євроінтеграційні плани на наступний рік

Президент Петро Порошенко планує наступного року перейти до практичної реалізації намірів України долучитися  до Цифрового спільного ринку, Енергетичного Союзу, а також поглиблення співробітництва у митній сфері з ЄС.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Протягом наступного року планую перевести у практичну площину реалізацію моїх ініціатив щодо інтеграції України до Цифрового спільного ринку, Енергетичного Союзу, а також поглиблення співробітництва у митній сфері”, - зазначив Порошенко.

Як повідомляв Укрінформ, ВР звернулася до інституцій Євросоюзу щодо поглиблення співробітництва між Україною та ЄС і посилення тиску на Росію й звільнення українських політв’язнів Кремля. За відповідну постанову № 8551 5 липня проголосували 233 народні депутати, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Президент підтримує ухвалення закону про реєстрацію агентів впливу РФ

Верховна Рада також визнає необхідність формування спільного бачення шляхів інтеграції України до Єдиного цифрового ринку Європейського Союзу, посилення співробітництва у митній сфері та енергетиці.