Президент підтримує ухвалення закону про реєстрацію агентів впливу РФ

Президент підтримує ухвалення закону про реєстрацію агентів впливу РФ

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підтримує ідею ухвалення закону про реєстрацію в Україні агентів впливу держави-агресора, які беруть під контроль українські ЗМІ й громадські організації.

Про це він заявив, виступаючи у Верховній Раді зі щорічним посланням про внутрішнє і зовнішнє становище України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Україні все ще діє мережа російської агентури, яка бере під контроль медіа, плодить "незалежні" громадські організації. Вони незалежні від України, але підконтрольні Кремлю, і роздмухують антиукраїнські, антиєвропейські та антиамериканські настрої. Отож, підтримую ідею законопроекту про реєстрацію агентів впливу держави-агресора", - сказав глава держави.

Водночас він запевнив, що такий закон жодним чином не вплине ані на громадянське суспільство, ані на мас-медіа, ані на свободу слова.

Читайте також: Керівника "РИА Новости Украина" Вишинського лишили під вартою

Порошенко наголосив, що наразі "п'ята колона піднімає голову, намагається зібрати до купи різні свої шеренги, користуючись перевагами демократії, активізується в інформаційному просторі".

За його словами, деякі українські політики тиражують фейки російської пропаганди, намагаються зняти з агресора відповідальність за війну, перекладаючи її з Росії на Україну.

Президент також наголосив, що деякі українські телеканали, газети та інтернет-видання стали неприхованими рупорами російської пропаганди.

У цьому зв'язку він наголосив, що завданням влади є дати відсіч цій "п'ятій колоні", але не порушуючи норм європейської демократії.

Як повідомляв Укрінформ, голова фракції Максим Бурбак під час Погоджувальної ради 17 вересня заявив, що "Народний фронт" ініціює розробку законопроекту про реєстрацію іноземних агентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-