У Мінфіні сказали, коли до Києва приїде місія МВФ

В Україні очікують на приїзд  місії МВФ у період з 6 по 19 вересня.

Про це повідомляє прес-служба міністерства фінансів України.

"Українська влада очікує на майбутній візит місії МВФ до Києва у період з 6 по 19 вересня для обговорення останніх економічних подій та економічної політики і наступних кроків", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Кабмін почав підготовку для отримання чергового траншу МВФ

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів уповноважив першого заступника міністра фінансів Оксану Маркарову на підписання векселів у національній валюті на користь Міжнародного валютного фонду.

Таким чином уряд готується до зарахування п’ятого траншу макрофінансової допомоги від МВФ.

Як повідомлялося, у березні 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України із впровадженням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на чотири роки. Перший транш у сумі 5 млрд дол. Україна отримала в березні 2015 року, другий (1,7 млрд дол.) - у серпні 2015 року, третій (1 млрд дол.) - у вересні 2016 року, четвертий (1 млрд дол.) - у квітні 2017 року.

Міністерство фінансів за січень-червень 2018 року в рамках погашення державного боргу сплатило 104,726 млрд гривень, у тому числі зовнішнього - 23,765 млрд гривень. У Мінфіні зазначають, що зовнішні запозичення у першому півріччя становили 2,7 млрд грн.