АМКУ вивчить думку споживачів про стан конкуренції на ринку електронної комерції

Антимонопольний комітет України до 15 вересня 2018 року проводить опитування думки споживачів, які купують товари/послуги/роботи через онлайн-майданчики (платформи) для торгівлі.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

«У зв'язку з розглядом справ про концентрації у вигляді придбання компанією Temania Enterprises Ltd (м. Лімасол, Кіпр) часток у статутних капіталах товариств із обмеженою відповідальністю «Уапром», «Аукро Україна» (обидві - м. Київ, Україна), «Тіу.Ру» (м. Москва, Російська Федерація), «Рекламне Агентство Сату.кз» (м. Алмати, Казахстан) та торгового унітарного підприємства «Проект Ділбай» (м. Мінськ, Білорусь), що забезпечує перевищення 50% голосів у вищому органі управління товариств/підприємства, Комітет проводить опитування думки споживачів, які купують товари/послуги/роботи через онлайн-майданчики (платформи) для торгівлі», - йдеться у повідомленні АМКУ.

Метою опитування є визначення товарних меж ринку та стану конкуренції на ринках електронної комерції (e-commerce) у сегменті продажу товарів та послуг через онлайн-майданчики для торгівлі.

Для з'ясування думки громадськості у Комітеті пропонують заповнити анкету до 15 вересня 2018 року.

Читайте також: АМКУ зацікавився придбаннями власника Rozetka.ua

Як повідомляв Укрінформ, Антимонопольний комітет України розпочав розгляд справ про концентрації на ринку електронної комерції, внаслідок яких компанія Temania Enterprises Ltd (м. Лімасол, Кіпр), що є власником онлайн-майданчика Rozetka.ua, набуде контроль над низкою інших майданчиків електронної торгівлі.