Рада може розглянути три проекти щодо захисту бізнесу цього тижня - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що Верховна Рада цього тижня може розглянути три законопроекти для посилення захисту бізнесу.

Про це він написав у Facebook. 

"Ще законом "МаскиШоуСтоп" уряд розпочав боротьбу з тиском на бізнес. Ми розуміємо, що підприємцям важко працювати легально, якщо кожної хвилини можуть прийти з обшуками по фейковій справі. На останньому тижні перед канікулами парламент може розглянути одразу три законопроекти, які посилюють захист бізнесу", - повідомив Гройсман.

Зокрема йдеться про законопроект №8490 як продовження ініціативи "МаскиШоуСтоп", яка дає можливість довести неправомірність дій правоохоронця під час перевірки та притягнути його до відповідальності. 

Також Гройсман у контексті посилення захисту бізнесу згадав законопроект №7373 щодо підвищення персональної відповідальності, передбаченої для працівників дозвільних органів, "які хочуть нажитися на своїй посаді та навмисно затягують процес видачі документів підприємцям".

Третьою ініціативою Гройсман назвав законопроект №4591, який законодавчо закріплює діяльність бізнес-омбудсмена та дає змогу більш ефективно захищати інтереси бізнесу.

Читайте також: Імпорт свинини до України у І півріччі зріс у понад 8 разів - експерти

Як повідомлялося, 7 грудня 2017 року набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування", який забороняє "маски-шоу" щодо представників бізнесу під час проведення правоохоронцями слідчих дій.