У Мінрегіоні розраховують на ухвалення Закону про поводження з відходами цьогоріч

Заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк заявив, що закон про поводження з відходами потрібно ухвалити у Верховній Раді цьогоріч.

Про це він сказав під час конференції з нагоди завершення проекту Twinning «Впровадження системи управління відходами електричного та електронного обладнання в Україні», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Дуже важливо з нашими міжнародними партнерами, разом з депутатами Верховної Ради, разом з Міністерством екології прийняти закон про відходи і дуже хотілося би, щоб це відбулося у цьому році», - сказав Кругляк.

Він також зауважив, що Кабінет міністрів у 2017 році схвалив Стратегію поводження з відходами, яка передбачає ухвалення вищезазначеного закону. 

Міжнародні проекти Twinning направлені на підготовку країн до вступу до ЄС, а також впровадження норм європейського законодавства у законодавстві країни – бенефіціара. 

Читайте також: Міноборони планує самостійно купувати військову техніку в іноземних виробників

Одним з головних результатів проекту очолюваного державою-членом ЄС Австрією разом з Францією та Іспанією, є два законопроекти «Про батарейки та акумулятори» та «Про відходи електричного та електронного обладнання». 

Зазначені законопроекти не тільки переводять Директиву ЄС 2006/66 / ЄС та Директиву 2012/19 / ЄС, а також поєднують в собі кращі практики ЄС щодо поводження з відходами батарейок, батарей, акумуляторів. Серед інших заходів, проект Twinning створив експериментальну Інформаційну систему та Реєстр батарейок, батарей та акумуляторів.