На Миколаївщині розраховують на $1,5 мільярда іноземних інвестицій

Меморандум між місцевою владою та іноземними компаніями, який має принести в регіон 1,5 мільярда доларів інвестиції та створити 300 робочих місць, підписано у Миколаєві.

Про це повідомляє прес-служба Миколаївської ОДА. 

«Меморандум про співробітництво між Миколаївською ОДА, ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» та European public limited liability company «North Sea Port» (Королівство Бельгія/ Королівство Нідерланди) підписано 22 травня. Результатом його підписання може стати створення додаткових 300 робочих місць та залучення близько 1,5 мільярда доларів інвестицій», - йдеться у повідомленні.

Метою меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на розвиток ділового співробітництва та покращення інвестиційного клімату. Крім цього, він сприятиме розширенню торгівлі між країнами з використанням можливостей державного підприємства «Ольвія» та European public limited liability company «North Sea Port» (Королівство Бельгія/Королівство Нідерланди). Також меморандум сприятиме взаємному просуванню кожної зі сторін на міжнародному рівні - це стосується підтримки спеціальних заходів, зокрема ділових зустрічей, семінарів, конференцій, «круглих столів», форумів.

Читайте також: Ринок на $50 мільярдів: Зубко очікує інвестицій в комунальні підприємства

За словами керівника ДП «СК «Ольвія» Руслана Олейника, іноземна делегація вже познайомилася з портом, їй також презентовано проекти, які тут розробляються. Наразі є 8 проектів загальною вартістю 1,5 млрд доларів. «Сумарно всі проекти зможуть збільшити вантажну базу порту «Ольвія» до 30 млн тонн», - сказав керівник порту. 

Крім цього, буде створено додатково 300 робочих місць до вже 650 існуючих, без врахування суміжних галузей.