Держагентство: Парк сонячної енергетики в зоні ЧАЕС привабливий для інвесторів

Північ України у розрізі встановлення парку сонячної енергетики є такою самою привабливою для інвесторів, як, наприклад, південь Німеччини.

Про це на прес-конференції сказав голова Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталій Петрук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звісно, для бізнесу цікавішим є південь України. Але враховуючи, що північ України по паралелі відповідає півдню Німеччини, цей проект має сенс для бізнесу. Ви знаєте, який відсоток відновлювальної енергетики саме у Німеччині", - сказав Петрук.

Крім того, за його словами, внаслідок зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, вивільняється значна кількість персоналу, який має бути працевлаштованим.

"Уряд Франції профінансував та здійснив техніко-економічне обгрунтування парку сонячної енергетики у зоні відчуження. У їх висновку написано, що такий проект можливий. Наразі ми плануємо запустити пілотний проект", - зазначив Петрук.

Читайте також: Введення в експлуатацію конфайнменту на ЧАЕС перенесли ще на півроку

Як повідомлялося, згідно з даними статистики федерального мережевого агентства Німеччини, через низьку потребу в електроенергії 1 січня 2018 року альтернативні джерела електроенергії покрили 100% потреб німців.

У 2017 році в Німеччині було зареєстровано 1,753 ГВт нових сонячних електростанцій. Це приблизно на 200 МВт більше, ніж результати двох попередніх років. За підсумками 2017 року, встановлена потужність сонячної енергетики Німеччини досягла 42,982 Гвт.

Відновлювані джерела енергетики у 2017 році покрили третину потреб німців у електроенергії.