МАГАТЕ провело неоголошену інспекцію на Рівненській АЕС

На Рівненській АЕС 28 лютого проведено неоголошену інспекцію МАГАТЕ, яка передбачала повний доступ інспекторам агентства на майданчик станції протягом 2-х годин.

Про це повідомляє НАЕК "Енергоатом". 

"28 лютого 2018 року на Рівненській АЕС проведено неоголошену інспекцію МАГАТЕ у відповідності до Угоди між Україною та МАГАТЕ про застосування гарантій у зв'язку з Договором про нерозповсюдження ядерної зброї. Процедура неоголошеної інспекції передбачає надання доступу інспекторам агентства на майданчик протягом 2-х годин з моменту офіційного повідомлення про інспекцію", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у процесі роботи інспекторів МАГАТЕ було перевірено документацію щодо обліку та контролю ядерних матеріалів та проведено перевірку сховища свіжого палива блоків №3 та №4.

Додатково інспектори МАГАТЕ відвідали залізничні під’їзди та транспортний коридор до сховища свіжого палива на майданчику АЕС.

Читайте також: Безпеку Рівненської АЕС перевірять на відповідність новим порадам МАГАТЕ

Рівненська атомна електростанція (РАЕС) розташована на північному заході Рівненської області в м. Вараш. На РАЕС експлуатуються чотири енергоблоки сумарною потужністю 2 835 МВт: блок №1 (ВВЕР-440) потужністю 420 тис. кВт з 1980 року, блок №2 (ВВЕР-440) потужністю 415 тис. кВт з 1981 року, блок №3 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 1986 року, блок №4 (ВВЕР-1000) потужністю 1 млн кВт з 2004 року.