Гройсман подякував Світовому банку за допомогу у впровадженні реформ в Україні

Уряд України вдячний структурам Світового банку за постійну і послідовну підтримку Києва на шляху фундаментальних перетворень.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з віце-президентом Світового банку Сірілом Мюллером, повідомляє Урядовий портал.

«Цього року ми концентруємо увагу на економічному зростанні, проведенні реформ, і я дякую за запровадження програм підтримки для України з боку Світового банку», - сказав  глава уряду.

Він наголосив, що торік політика уряду дозволила закріпити економічне зростання. Саме тому реформи в сфері децентралізації, енергоефективності, охорони здоров’я, у пенсійній системі та інших сферах будуть продовжені.

За словами Гройсмана, у фокусі також – поглиблення судової реформи, боротьба з корупцією та формування антикорупційного суду як завершальної ланки системи антикорупційних органів, реформування митних та податкових органів, широкомасштабна приватизація державних підприємств, реформування аграрного комплексу. 

Читайте також: Гройсман дав тиждень на доопрацювання порядку монетизації субсидій для ОСББ

У свою чергу віце-президент Світового банку Сіріл Мюллер наголосив, що лідерство глави уряду стало ключовим у питаннях підтримки реформ. Політика Кабміну, впевнений дипломат, дозволяє закласти основи подальшого зростання, і Світовий банк готовий стати довіреним партнером України на шляху досягнення великих економічних цілей та примноження добробуту українців.

«Ми визначили порядок денний співпраці, і ми готові підтримати Україну», - сказав  Мюллер.