Лагард радить не перейматися через епізодичні падіння індексів на фондових ринках

Різке падіння індексів на світових фондових риках не повинно викликати паніку, однак це – сигнал для початку глибоких реформ та прийняття більш зважених рішень.

Про це заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, виступаючи на Світовому урядовому саміті в Дубаї, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я б не здіймала тривоги, але серйозний попереджувальний сигнал дати варто", - зазначила вона.

Директор-розпорядник МВФ переконана, що зараз мова не йде про чергову кризу і країни та уряди не повинні "зациклюватися" на епізодичних падіння індексів на фондових ринках.

Вона порадила зосередитися на глибоких реформах, які допоможуть відвернути наступну фінансову кризу, або хоча б гідно до неї підготуватися.

За словами Лагард,  у 2018 році глобальна економіка зросте на 3,9%, як і передбачається у звіті МВФ, тенденція продовжуватиметься і на наступний рік. Тож це найкращий час для впровадження змін.

Читайте також: Світовий урядовий саміт у Дубаї шукатиме "універсальний рецепт" державного управління

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у м. Дубай розпочав роботу Міжнародний урядовий саміт, його учасники шукатимуть універсальний дієвий механізм для ефективного державного управління.