Світовий урядовий саміт у Дубаї шукатиме

Світовий урядовий саміт у Дубаї шукатиме "універсальний рецепт" державного управління

Укрінформ
Міжнародний урядовий саміт (The World Government Summit) відкрився сьогодні в м. Дубай. 

Найбільше місто Об'єднаних Арабських Еміратів зібрало разом представників світових урядів, впливових міжнародних організацій, науковців, соціологів, експертів, бізнес-лідерів та меценатів, передає власний кореспондент Укрінформу.

Головна мета зібрання більш ніж амбітна – знайти шляхи вирішення проблем, що стоять перед людством, та запропонувати механізми ефективного управління державою, в якому б кінці світу вона не знаходилася. А все задля того, аби кожна людина відчула себе щасливішою, більш захищеною та могла сама обирати своє майбутнє.

Відомий німецький економіст, засновник та президент Світового форуму в Давосі Клаус Шваб відкривав сьогодні і саміт в Дубаї. Він говорив про ті складнощі та ризики, які стоять на шляху глобального суспільного розвитку.

"Перший ризик – геополітичний. Так, ми перейшли від однополярного світу до багатополярного. Але у той же час ми повернули від одноконцептуального до багатоконцептуального світу – з різними цінностями та підходами до того, як вирішувати глобальні та національні проблеми", - наголосив він. Це принесло багато конфліктів, оскільки "ми не маємо спільних цінностей, а лише – спільні інтереси, можливі спільні інтереси", зазначив Шваб.

Серед інших загроз німецький економіст назвав кібербезбеку, яку вважає основою економіки майбутнього. Він говорив і про четверту індустріальну революцію - інноваційні технології, які "повністю змінять світ, що ми знаємо і бачимо зараз". Клаус Шваб зазначив, що штучний інтелект у багатьох аспектах зможе замінити людину, проте застеріг від втрати за таких обставин "людських і тільки людських цінностей".

Головна умова не лише зміни рівня життя людей, а виживання в реаліях "бурхливих та швидких змін" - ефективне державне управління, керівництво, яке "буде майбутнє своїх держав творити уже сьогодні". "Ніколи зміни у світі не були такими швидкими, як будуть у 2018 році і ніколи більше не відбуватимуться так повільно, як у 2018-му", - підсумував він.

Світовий урядовий саміт у Дубаї триватиме з 11 до 13 лютого. Серед іменитих промовців, чиїх виступів чекають на основних панелях: директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, президент Світового Банку Джим Йонг Кім, Генеральний директор світової організації торгівлі Роберту Азеведу, Генеральний директор ЮНЕСКО Одрі Азулай та багато інших. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-