Зарубіжні фахівці допоможуть імплементувати закон про ринок електроенергії

До роботи Координаційного центру з питань імплементації Закону України «Про ринок електричної енергії», залучено фахівців з Чехії та Словаччини, які займалися енергетичною реформою в Європі.

Про це повідомляється на Урядовому порталі. 

"Європейські консультанти протягом цього року працюватимуть у тематичних підгрупах Координаційного центру, допомагатимуть, зокрема, у відпрацюванні нових правил роботи Оптового й Роздрібного ринку, технічно-програмного забезпечення Системного оператора та Оператора ринку. Також вони надаватимуть консультаційну підтримку нормативній базі, напрацьованій НКРЕКП та ЦОВВ, і проведуть кілька навчальних програм для учасників ринку й громадськості", - йдеться у повідомленні.

Закон «Про ринок електричної енергії» прийнято в квітні минулого року. На його імплементацію відведено 2 роки. Ключову роль у  цьому процесі відіграє НКРЕКП. Їм – в рамках імплементації закону – належить розробити і прийняти 80% документів. 20% - це завдання НЕК "Укренерго", ДП «Енергоринок» та Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Вся нормативно-правова база, яка напрацьовується виконавцями, з’являється на сайті Координаційного центру із забезпечення впровадження нового ринку електричної енергії для обговорення з громадськістю.

Читайте також: Радіоактивні відходи Рівненської АЕС вивчатимуть на Чорнобильській АЕС

Головою Координаційного центру із забезпечення запровадження нового ринку електричної енергії є віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон, співголовою - перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський. Заступниками голови Координаційного центру визначено голову НКРЕКП Дмитра Вовка та міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика.