НБУ розширив можливості з репатріації дивідендів в іноземній валюті

Національний банк розширює можливості бізнесу з репатріації дивідендів за кордон в іноземній валюті. 

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«З метою поліпшення інвестиційного клімату України та з огляду на сприятливу ситуацію на валютному ринку, Національний банк продовжує поступову валютну лібералізацію, шляхом пом'якшення тимчасових антикризових обмежень, які втратили свою ефективність», - йдеться в повідомленні.

По-перше, Національний банк розширює можливості бізнесу з репатріації дивідендів за кордон в іноземній валюті. Відтепер українські компанії зможуть сплачувати іноземним інвесторам дивіденди, нараховані не лише за 2014-2016 рр., як було досі, а й за період до 2013 року включно. Щомісячний ліміт на такі операції становитиме не більше 2 млн дол. США на одну юридичну особу (емітента, депозитарну установу або іноземного інвестора). Разом з тим репатріація дивідендів, нарахованих за 2014-2016 роки, відбуватиметься, як і раніше, в межах щомісячного ліміту на рівні 5 млн дол. США на одну юридичну особу.

Читайте також: У Нацбанку підтримують поновлення контролю за цінами

По-друге, резиденти-позичальники, які перебувають в процесі ліквідації, зможуть здійснювати дострокове погашення зовнішніх запозичень від нерезидента-кредитора (за кредитним договором/договором позики згідно з порядком (черговістю) задоволення вимог кредиторів, визначеним законодавством України). Відповідний пункт буде додано до переліку виключень із заборони на дострокове погашення зовнішніх запозичень резидентом на користь нерезидента.